zondag 8 februari 2015

Tombour-maître

Je zult maar tambour-maître zijn van de eerste Harmonie in de Kènjeroptoch van Zitterd, helemaal vooroplopend, net als het Optochtcomite heeft besloten dat het weer eens tijd wordt voor een nieuwe route.

Zonder Tom-Tom had onze Jean-Pierre de weg nooit gevonden. Het is al lastig genoeg om te zorgen dat het hele korps hem volgt. De onduidelijkheid begon al voor aanvang van de optocht op de Rijksweg Noord toen hij overduidelijk het commando "Op de plaats... Rust!!!" gaf en een groot aantal muzikanten (èn de dirigent!) toch "Ingerukt...Mars!!!" verstonden, waarna ze in Café 't Dortvaat verdwenen.

Toen de Sint Joep uiteindelijk toch de leiding van de optocht op zich had genomen begon de  stress voor onze tambour-maître pas echt.  

"Aan het einde van de Brandstraat draait U linksaf de Begijnenhofstraat in, dus niet zoals gebruikelijk rechtdoor naar Café de Kup. Vervolgens gaat U de Oude Markt op waar U in tegenstelling tot andere jaren niet aan het einde bent gekomen van deze route."
"Vervolg uw route over de Oude Markt tot op de Markt waar U rechtsaf de Limbrichterstraat in slaat, dus nog voordat U bij "Ich en Dich" binnen gaat. Hier zult U de toeschouwers moeten verzoeken zich om te draaien aangezien iedereen verwacht dat de optocht van de andere kant zal komen."
"Kijk na 100 meter niet naar links naar Café de Kup. Neem geen glazen bier aan van luid meezingende café-gangers en blijf rustig doorlopen om te voorkomen dat hier de eerste serieuze opstopping van de optocht ontstaat."
 "Sla na 300 meter links af en ga daarna nogmaals links de Helstraat in. Volg deze weg tot U niet meer verder kunt. Sla daar rechts af richting Plakstraat. Kijk onderweg nog even goed naar links naar het warenhuis, nu het nog kan."
"Volg de Plakstraat en de Putstraat tot op de Markt. U bent nu aangekomen op uw plaats van bestemming."
Geen opmerkingen:

Een reactie posten