maandag 2 september 2013

Integreren met Ali B

Lang nadat de Paek gestart was met de voorbereidingen voor de grote China reis, kwam dirigent Bjorn Bus (sinds kort beter bekend als Bjorn B) met het plan voor een concert samen met Ali B en de band 10 Feet Up in het Openluchttheater in Valkenburg. Net nadat de muzikanten dankzij de vakanties waren bekomen van het theaterconcert in de stadsschouwburg van Sittard, moesten we dus weer aan de bak met rapmuziek. Zelden zo weinig kunnen repeteren voor zo'n groot concert.

Afgelopen zaterdag was het zo ver. Om 18.00 uur zaten we klaar voor de laatste repetitie, tevens de eerste repetitie met Ali B. Maar wellicht doordat minderheden zoals Marokkanen en Limburgers over het algemeen worden onderschat, had de heer Ali B te A zich vergist in de reisafstand van Almere naar Valkenburg, en kwam dus niet opdagen voor de enige repetitie... Perfectionist Bus was duidelijk wat geïrriteerd, maar kon zich er niet heel druk om maken "Wij gaan gewoon onze partijen spelen, en wat hij erdoor heen brazelt moet hij zelf weten".

Voordeel van de ingekorte repetitie was dat we iets meer tijd hadden voor een snelle hap in Valkenburg. Daar werden de terrasjes overspoeld met witte hemden. De ober adviseerde vriendelijk doch dringend dat Apfelstrudel voor zo'n grote groep toch minsten een half uur zou gaan duren. Die tijd hadden we niet, dus bleef het bij Cappuccino met een stukje cake. En daarna nog een stukje cake met Cappuccino.

Om 20.30u. zat het bos vol en begonnen we samen met 10 Feet Up aan ons repertoire van Elvis, Michael Jackson, Earth Wind & Fire en Tina Turner. Het jonge publiek stond al snel te dansen. 

En toen kwam de grote vriendelijke knuffelmarokkaan Ali B het podium op, samen met zijn twee rap-vrienden. Hij was enigszins geïntimideerd door de 80 "politie-agenten" achter hem op het podium, maar had niettemin binnen de kortste keren het publiek en ons orkest op zijn hand. Alle aanwezige minderheden werden snel geïntegreerd toen we arm in arm schoenkelend samen een rap versie van Rosa Munde zongen. Hij waarschuwde fotograaf Marion na de knuffel dat ze even goed moest controleren of ze al haar sieraden nog had. Hij was onder de indruk van Kelly's piccolo "oh dus die kun je ook koffers laten dragen...". 

We begeleidden hem bij de Leipe Mocro Flavour en Summertime. Prachtige avond en leuke oefening voor oktober. Immers, Ali B bewijst dat je als minderheid niet op een achterstand hoeft te staan als je de zaal wilt meekrijgen. Das prettig om te weten als we in oktober met 90 man afreizen naar een land met 1,3 miljard inwoners...

1 opmerking:

  1. Hey Sander,

    Dit keer geen verhaal over windsnelheden, kapotte kooktoestellen, dolfijnen en tropische eilanden, maar over knuffelmarokkanen en piccolo's...het blijft net zo leuk om te lezen!
    Ik verheug me op jullie China-avontuur!

    groetjes Stella

    BeantwoordenVerwijderen